Uddevalla Industriblogg

Uddevalla Industriblogg

Om Uddevalla Industriblogg

Ett informations- och diskussionsforum för Uddevallas tillverkningsindustri och industrihistoria inom ramen för Uddevalla Varvs- och Industrihistoriska Förening.
Hemsidan

Vår e-postadress: info@uddevallaindustrihistoriska.se

Annonser från Populär Mekanik magasin

AllmäntPosted by Vambola Kallaste Tue, October 09, 2018 15:38:35

Det är säker många nu levande kvinnor och män som mins radio grammofonen som kom ut på 40 och 50 talet och fanns i de flesta hem. Mins ni lukten av vinyl eller var det grammofonverkets motor som utsöndrade en speciell doft.

Men hur som helst var vi malliga över möbeln som man var mycket rädd om. Denna annons fanns i tidningen Populär Mekanik magasin november numret år 1953.

Den andra annonsen erbjuder hugade spekulanter Harley-Davidson som US- armen hade använt under andra världskriget, kanske i Nord Afrikas öknar eller i Europa. Jag mins dessa annonser mycket väl men jag köpte en Engelsk MC Triumph Tiger 110 hos Andersson & Ström i Borås, en helt ny maskin. Har för mig att den var på 650 cc och var god för fart på 150-160 km. HD annonsen fanns i tidningen Populär Mekanik magasin februari 1955.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.