Uddevalla Industriblogg

Uddevalla Industriblogg

Om Uddevalla Industriblogg

Ett informations- och diskussionsforum för Uddevallas tillverkningsindustri och industrihistoria inom ramen för Uddevalla Varvs- och Industrihistoriska Förening.
Hemsidan

Vår e-postadress: info@uddevallaindustrihistoriska.se

STORMEN 23 oktober 1969

AllmäntPosted by Vambola Kallaste Fri, October 05, 2018 12:00:56

Hur många mins STORMEN som rasade den 23 oktober 1969? Vi i Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningens Varvsgrupp håller på och plockar ut ett par tusen bilder från Rune Nilssons samling. Det är bilder som skall in på föreningens hemsida och där fanns ett par bilder tagna just 23 oktober 1969 vid utrustnings- kajer på Kasen.

Jag mins den dagen mycket väl. Själv jobbade jag på bädd 4 på Sörvik med maskinmontering ihop med flertal andra maskininsättare (filare). Vi blev förbjudna att gå ombord efter kafferasten kl. 09. De tunga ställningsplankorna på bordläggningen flög som tändstickor för stormen. Det fanns inga stormbyar, utan styrkan i stormen var konstant En lång tid efteråt låg det ett tjockt lager havssalt på allt som fanns utomhus på varvet.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.