Uddevalla Industriblogg

Uddevalla Industriblogg

Om Uddevalla Industriblogg

Ett informations- och diskussionsforum för Uddevallas tillverkningsindustri och industrihistoria inom ramen för Uddevalla Varvs- och Industrihistoriska Förening.
Hemsidan

Vår e-postadress: info@uddevallaindustrihistoriska.se

Varvsgruppen i full verksamhet

AllmäntPosted by Vambola Kallaste Mon, October 01, 2018 20:41:09

Varvsgruppen är en av Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningens mest aktiva grupp när det gäller träffar på Kungsgatan 30. En stor del av gruppens verksamhet just nu är att sortera upp två inskanningar från MediaCopy. Givetvis är det bilder från Uddevalla- varvets samlingar.

Det är bilder som vi har valt ut och lämnat till skanning. Motiven sorteras in i 20 olika mappar som varvets informations- chef NG Olsson skapade på 1960- talet. Varje bild skall få en lämplig kortfattat text. Därefter publiceras bilderna på föreningens hemsida i mappen BILDARKIV.

Bilderna här på inlägget är tagna måndagen 1 oktober och på de två första jobbar Lennart Roos och Sven Palmersjö framför dataskärmen funderande i vilken mapp bilden skall läggas.


Den andra gruppen består av Sture Karlsson, Lars Forsberg samt Thore Löfqvist. Det gäller att inte skaka på handen samt hålla tungan rätt i mun för att bilderna skall hamna i rätta mappar.

Varvsgruppen har även hand om lokalen och ser till att allt fungera. Nu efter Stiftelsen UV Huset Lotcens konkurs är mycket ”upp och ner”. Nästan alla möbler såldes på nät- auktion, vilket innebär att vi har fått låna ihop stolar & bord för att vår verksamhet skall fungera.

Rune Hurtigs stora målning från varvet köptes också av någon hurtig spekulant och vi har satt upp två flygfoton över varvet på väggen där Hurtigs målning hängde.

För närvarande har vi ett korttidskontrakt på lokal Kungsgatan 30 med fastighetsägaren Uddevalla kommun och den löper till sista januari 2019. Förhoppningsvis har lokalfrågan löst sig till dess.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.