Uddevalla Industriblogg

Uddevalla Industriblogg

Om Uddevalla Industriblogg

Ett informations- och diskussionsforum för Uddevallas tillverkningsindustri och industrihistoria inom ramen för Uddevalla Varvs- och Industrihistoriska Förening.
Hemsidan

Vår e-postadress: info@uddevallaindustrihistoriska.se

Herrestadsfjällsloppet 1970

AllmäntPosted by Vambola Kallaste Sat, January 06, 2018 15:30:06

Årets största skidevenemang var förstås Herrestadsfjällsloppet söndagen 1 februari. 746 anmälda, 660 till start och 631 som kom i mål. Så många har aldrig tidigare fullföljt loppet. Det var fina tävlingar i ett spår och på en delvis omlagd bana som fick gott betyg trots att den var något längre än förra året, närmare bestämt 32 kilometer. Arrangemanget klaffade perfekt, och det enda som saknades denna skidsöndag var egentligen solen, som mest lyste med sin frånvaro.

I elitklassen återfanns bara en representant för varvet, nämligen Sven Sörqvist, som tog en förnämlig andraplacering med tiden 1,50,08. bara 32 sekunder efter segraren Rune Sandberg.

Resten kan man läsa i Uddevallavarvets personaltidning Varvet och Vi nummer 1 / 1970 som finns på föreningens hemsida. under rubriken Tidningsarkiv.

UVIK hade lånat personaltransportvagnar från varvet som användes av tidtagarna.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.