Uddevalla Industriblogg

Uddevalla Industriblogg

Om Uddevalla Industriblogg

Ett informations- och diskussionsforum för Uddevallas tillverkningsindustri och industrihistoria inom ramen för Uddevalla Varvs- och Industrihistoriska Förening.
Hemsidan

Vår e-postadress: info@uddevallaindustrihistoriska.se

Vi var med på Gammaldags Jultorg år 2018

AllmäntPosted by Vambola Kallaste Tue, December 11, 2018 16:27:56

Flera medlemmar i Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningen (UVIhf) är även medlemmar i ABF Fotoklubb. Det är bl.a. Thore Löfqvist, Bo Ljungkvist, Lars Forsberg, Gunnar Skoglycke och även jag som brukar göra inlägg på denna blogg.

Det är tack var fotoklubbens förtjänst att Uddevallavarvets bildarkiv stannade kvar i sin hemstad. Fotoklubben med hjälp av Bohusläns museum ställde upp till ”försvar” att bilderna inte fick lämna Uddevalla och som bekant segrade Uddevalla.

I Uddevalla arrangeras Gammaldags Jultorg sedan länge där fotoklub- ben har varit med sedan år1989. De senaste 8 åren har även UVIhf fått låna ett hörn av bordet för att sälja sina böcker. Samarbetet fungerar bra mellan ”våra” två föreningar, så var även i år.

Stundvis var det mycket folk som skådade vad som fanns på torgborden. Kommershen var god för de flesta ”knallar”. Fotoklubbens almanacka för år 2019 såldes mycket bra och bemanningen var också toppen med två personer på varje pass.

Vi från UVIhf visade upp vår senaste bok och förhoppningsvis kommer det några och köper den på Bohusläns museum eller Hallmans Bokhandel och detta gäller även fotoklubbens almanacka årgång 32. Foto Vambola Kallaste.

  • Comments(0)//blogg.uddevallaindustrihistoriska.se/#post557