Uddevalla Industriblogg

Uddevalla Industriblogg

Om Uddevalla Industriblogg

Ett informations- och diskussionsforum för Uddevallas tillverkningsindustri och industrihistoria inom ramen för Uddevalla Varvs- och Industrihistoriska Förening.
Hemsidan

Vår e-postadress: info@uddevallaindustrihistoriska.se

Kungsgatan 30 som fick namnet LOTCEN

AllmäntPosted by Vambola Kallaste Mon, May 28, 2018 12:25:26


Vid nerläggning av Uddevallavarvet beslutade myndigheter samt facken att bygga om lokalerna på Kungsgatan 30 till ett ”Aktivitetshus” där de arbetslösa från varvet kunde träffas. Arbetet påbörjades i slutet av 1985 och mycket av jobben gjordes av före detta varvsarbetare som hade kunskap om hur man kunde renovera hus.


De närmaste åren efter nedläggningen av varvet förbättrades de gamla Uddevalla museums lokaler för att passa verksamheten som förändrades med åren.

Huset fick namnet LOTCEN efter de fackliga organisationerna LO och TCO. Lotcen var samlingspunkt även för dessa som fick lämna Elit fönster AB, Tiger konfektion, Scan väst, I 17 med flera företag.

Bifogar några bilder från 2016-17 årens verksamheter och aktiviteter på Lotcens fina innergård.
Nu är frågan? Vad kommer att hända med Lotcens innergård. Att Lotcens cafeterias saga är slut det vet vi, men café lokalen borde utnyttjas även i fortsättningen som en träffpunkt. Kungsgatan 30 vore även i fortsättningen ett lämpligt ställe att driva en liten kaffeservering där arbetslösa får träning hur man möter och betjänar kunder. Och givetvis bör det vara rimliga priser som gäller på ”Café Kungsg30”.

Och till sist ett litet tips till Uddevalla kommun, köp in all material, möbler och maskiner som idag finns på Lotcen och kör vidare. Hyr ut snickeriet till något studieförbund och ev. cafeterian till Agnebergsskolans restauranglinje.
Det är ju meningen att man i fortsättningen på Kungsgatan 30 skall lotsa arbetslösa vidare i livet.

  • Comments(0)//blogg.uddevallaindustrihistoriska.se/#post482