Uddevalla Industriblogg

Uddevalla Industriblogg

Om Uddevalla Industriblogg

Ett informations- och diskussionsforum för Uddevallas tillverkningsindustri och industrihistoria inom ramen för Uddevalla Varvs- och Industrihistoriska Förening.
Hemsidan

Vår e-postadress: info@uddevallaindustrihistoriska.se

Syrian Horse

AllmäntPosted by Vambola Kallaste Sat, May 12, 2018 16:58:55

I Skeppsviken i Uddevalla finns sedan en tid tillbaka konstverk Syrian Horse av konstnären Mohannad Soleman som Uddevallaborna har tagit till sitt hjärta.

Hästen är 5 meter hög och är gjord av armeringsjärn, hopsvetsad på lämpliga ställen för att stå emot höststormar som ibland kan rasa med många sekundmeter i Bohuslän. I bakgrunden låg Uddevallavarvet fram till 1986 där över 220 fartyg svetsades ihop för att segla på världens alla hav. Säkert mötte dessa många hårda stormar och orkaner men svetsarna höll och fartygen klarade sig.

Uddevalla kommuns Kultur och Fritid har betalat 50 tusen kr. för ett års hyra. Konst- nären är villig att sälja Syrian Horse men kommunen tycks inte ha råd med dessa pengar som enligt massmedia skulle kosta 200 tusen kronor minus 50 tusen som redan har betalat.

Nu är det upp till alla som gillar konstverket att bidra med pengar. Strand- promenaden som går nedanför kom till med hjälp av privat kapital och det vore märkvärdigt om hästen skulle behöva lämna Uddevalla där den har fått ett eget berg att vis upp sig på. Nog har vi råd att bidra med dessa pengar. Alltså, det kommer att stå i dagspressen hur och vart man kan skicka bidrag för hästköpet.

Uddevalla energi har monterat upp flera strålkastare som skall lysa på Syrian Horse när det är mörkt. Men ibland kanske det skulle behövas mera ljus. Kolla på nedre bilden. När man fotograferar något motiv kan något oväntad dyka upp i kamera sökare som skojar till motivet lite extra.

  • Comments(0)//blogg.uddevallaindustrihistoriska.se/#post477