Uddevalla Industriblogg

Uddevalla Industriblogg

Om Uddevalla Industriblogg

Ett informations- och diskussionsforum för Uddevallas tillverkningsindustri och industrihistoria inom ramen för Uddevalla Varvs- och Industrihistoriska Förening.
Hemsidan

Vår e-postadress: info@uddevallaindustrihistoriska.se

Varvsforums första dag i Uddevalla

AllmäntPosted by Vambola Kallaste Sat, April 21, 2018 23:14:49

På lördagen 21 april inleddes 2018 års Varvsforum i Uddevalla på Bohusläns museum. Under gemytliga former var man samlad i Hörsalen för att åhöra fyra föredragshållare med anknytning till Bohuslän.

Dag Engströms ämne var ”Från Gaffelsegel till naturgas”. Stig Bystedt kåserade på ämnet ”Fartygsutveckling i dåtid och nutid” Bo Callenberg berättade om ”Batterigeneratorer” i fartyg och sista föredragshållare var Jan Johansson vars ämne var ”Sjösättning med Marstrandsmetoden”. Utöver dessa fyra föredragshållare kom även andra till tals.

Fortsättning följer på söndagen när man skall åka med Byfjorden på en rundtur förbi det forna varvsområdet samt göra en mellanlandning på Gustafsberg där Gunnar Klasson skall guida gruppen och berätta om Gustafsbergs historia för att därefter var tillbaka vid Ga. Badhuset prick klockan 13.00 där träffen avslutas.

  • Comments(0)//blogg.uddevallaindustrihistoriska.se/#post470