Uddevalla Industriblogg

Uddevalla Industriblogg

Om Uddevalla Industriblogg

Ett informations- och diskussionsforum för Uddevallas tillverkningsindustri och industrihistoria inom ramen för Uddevalla Varvs- och Industrihistoriska Förening.
Hemsidan

Vår e-postadress: info@uddevallaindustrihistoriska.se

GAMMALDAGS JULTORG

AllmäntPosted by Vambola Kallaste Mon, December 11, 2017 16:20:58

På Kungstorget i Uddevalla har hållits Gammaldags Jultorg för 33:e året i rad. Där fanns ca 65-70 bord som handlare och föreningar samt även privatpersoner hade hyra under två dagar. I år inföll Gammaldags Jultorg lördag och söndag 9-10 december. Om vädret är bra kommer det mycket folk från när och fjärran för att se på alla julens härligheter.

ABF Fotoklubb som gör en Uddevalla -almanacka med gamla bilder har varit med 29 är. Eftersom jag är med i fotoklubben har jag hållit i ”trådarna” med torgförsäljningen de flesta åren. Fotoklubbens almanacka har funnits i 31 år. Försäljningen brukar gå bra men givetvis är detta beroende hur vädret är.

Vid årets Jultorg hade jag med Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningens nya bok som har namnet Gamla Uddevallaföretag 1725-1950. I den finns beskrivet ca 120 betydande företag för staden.

Man kan säga att jag ”sitter på två stolar” är med i både föreningarna, Därför tog jag mig friheten att visa upp boken som kom ut för en vecka sedan. Det visade sig att intresset för boken var mycket stor. Många stannade upp och bläddrade i boken.

När torget stängdes på söndag hade vi sålt 15 böcker och flertal nämnde att de skulle köpa den kommande veckor i Hallmans Bokhandel eller hos någon av redaktionsgruppen. Den säljes även på ABF:s kontor Junogatan 8 samt på Bohusläns museumB

  • Comments(0)//blogg.uddevallaindustrihistoriska.se/#post425