Uddevalla Industriblogg

Uddevalla Industriblogg

Om Uddevalla Industriblogg

Ett informations- och diskussionsforum för Uddevallas tillverkningsindustri och industrihistoria inom ramen för Uddevalla Varvs- och Industrihistoriska Förening.
Hemsidan

Vår e-postadress: info@uddevallaindustrihistoriska.se

BOKEN GAMLA UDDEVALLAFÖRETAG ÅREN 1725-1950

AllmäntPosted by Vambola Kallaste Wed, December 06, 2017 12:06:17

Tisdag kväll 5 december hade Uddevalla Varvs och Industri- historiska förening ”boksläpp” av sin nya bok Gamla Uddevallaindustrier år 1725-1950 En hel del folk hade samlats i museets Hörsal för att höra Janne Dahl berätta om några av företag som finns beskrivet i boken.

I boken beskrivs mer eller mindre fylliga berättelser om ca. 120 betydande företag som har funnits (finns ännu) i Uddevalla. Företags beskrivningar innehåller även en hel del bilder både gamla och nytagna. Redaktionen har lagt ner mycket jobb med forskning i olika arkiv samt muntliga berättelser från ännu levande personer som har jobbat på de beskrivna företagen eller vars släkt hade jobbad på dessa arbetsplatser som var en förutsättning för att staden skulle växa.

Boken kostar 240 kr och kan köpas på Hallmans bokhandel samt Bohusläns museum?. Boken säljes även av Janne Dahl, Stefan Brännwik, Ove Skogsberg samt Vambola Kallaste. Medlemmar i föreningen får köpa ett ex till reducerat pris, men då måste man köpa den hos dessa fyra nämnda personer.

  • Comments(0)//blogg.uddevallaindustrihistoriska.se/#post424